Hier bent u: Seksueel geweld > Als je verkracht bent

Als je verkracht bent

Als je verkracht bent, dan spelen er vaak allerlei emoties mee. Je voelt je vies, boos, verdrietig, bang, misbruikt, kwetsbaar en in de war. Ook gevoelens van schaamte en schuld kunnen een rol spelen. Je vraagt je misschien af; ik had er ook niet alleen naar toe moeten gaan, ik had ook niet op dat late uur alleen over straat moeten gaan... stel dat....
Weet dan dat 
niemand het recht heeft aan jou te zitten als jij dat niet wilt, en dat geen enkele vrouw of meisje dus ooit vraagt om een verkrachting!!! 
 
 
Uit de ervaring van de vrouwen en meisjes die ons bellen, uit eigen ervaring van een aantal van onze vrijwilligsters en die van de mensen om ons heen, weten wij dat het heel moeilijk en zwaar is om op zo'n moment te denken aan je lichaam. De meeste slachtoffers willen het liefst hun lichaam voorlopig helemaal niet voelen. Toch is het om verschillende redenen belangrijk om contact te zoeken met een Centrum voor Seksueel Geweld.
Je kunt hen bereiken via tel. 0800-0188.

Deze centra zijn speciaal opgezet voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met seksueel geweld. In zo'n centrum willen ze jou helpen om dat wat gebeurd is, zo goed mogelijk te verwerken, op jouw manier en ervoor zorgen dat je er zo weinig mogelijk fysieke gevolgen aan overhoudt. Je kunt als je wilt anoniem naar zo'n centrum gaan, je kunt altijd iemand meenemen en anoniem blijven (je kunt een fakenaam gebruiken) en er zijn vrouwelijke artsen. (Pas als je kiest voor een behandeling zullen sommige centra om een identiteitsbewijs vragen)

In zo'n centrum bieden ze je van alles. Jij bepaalt wat je daarvan wilt gebruiken. We benoemen een aantal zaken zodat je er vast over kunt nadenken:

medisch, misschien heb je een geslachtsziekte opgelopen, ben je verwond of blijkt dat je zwanger bent;

psychisch, er is jou iets aangedaan waar je later veel last van kunt krijgen;

onderzoekstechnisch voor evt. melding of aangifte bij politie. (Als de sporen veilig zijn gesteld kun je altijd in een later stadium beslissen of je een melding en/of aangifte wilt doen).

Voor sporenonderzoek is het belangrijk dat je je niet doucht, hoe vies je je ook voelt!

Als je kleding hebt die als bewijsmateriaal kan dienen, berg dat dan niet op in een afgesloten plastic zak. Bloed- en sperma vlekken kunnen, als er geen lucht bij komt, namelijk onbruikbaar worden voor het onderzoek. Het beste bewaar je elk kledingstuk in een aparte, liefst papieren, zak. (Als je geen papieren zak hebt, kun je een zak maken van bijvoorbeeld inpakpapier)

Op dit moment zijn er in de meeste regio's bij de ziekenhuizen centra voor seksueel geweld ingericht, waar een team van deskundigen samenwerken. Je kunt hen bereiken via 
tel. 0800-0188.
 
 
Hun werkwijze en veel informatie vind je op hun site: www.centrumseksueelgeweld.nl.
Alles wat je met hen bespreekt blijft vertrouwelijk. Zij denken graag met jou mee hoe je het beste verder kunt gaan na deze afschuwelijke ervaring.

 

 
 
Door rechtsbovenaan de pagina op deDRIEHOEKte klikken zal de pagina omgezet worden naar een GOOGLE pagina, voor het geval dat je niet wilt dat anderen merken dat je onze web site hebt bezocht. Dit geldt voor alle pagina's, maar denk eraan dat je bezoek aan onze site nog wel terug te vinden is in de geschiedenis op je computer!

Tegen Haar Wil
(0592) 34 74 44
E info@tegenhaarwil.nl
Privacy Statement
Disclaimer

© 2019 Tegen Haar Wil