Hier bent u: Nieuws

Nieuws

Hulpdienst Tegen Haar Wil publiceert animatiefilm
voor jonge meisjes

 
1 november 2017

Tegen Haar Wil (THW), de telefonische hulpdienst in Drenthe voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn of zijn geweest van seksueel geweld, stalking en/of huiselijk geweld, heeft een animatiefilm laten maken. De film is bedoeld voor meisjes in de laatste jaren van de basisschool en de eerste jaren van de middelbare school. Doel van de film is jonge meisjes die te maken hebben met geweld in hun leven te informeren over Tegen Haar Wil, de hulpdienst waarbij zij anoniem hulp kunnen krijgen.

 

In de korte animatiefilm zien we een meisje dat leeft in een geweldadige omgeving met haar vader. Zij is op zoek naar hulp.

Voor het maken van de animatiefilm heeft Rotaryclub Hoogeveen de Wolden door middel van een fundraise maar liefst €2500 ingezameld.

 

 De animatiefilm is te bekijken op de nieuwe Facebookpagina van Tegen Haar Wil: https://www.facebook.com/tegenhaarwil of klik hieronder

 

 

 Start hier

 Bij Tegen Haar Wil werken vrouwen die speciaal voor dit werk worden getraind en sommige vrijwilligsters hebben zelf ook ervaring met geweld in hun leven. Ze bieden een luisterend oor en denken met de beller mee. Zij beschikken over adressen en informatie over hulpverlening, aangifte doen of een veilige plek. Ook kunnen de medewerkers steun bieden tijdens een hulpverleningsproces.

THW is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 14.00 uur tot 22.00 uur op telefoonnummer 0592 - 34 74 44.

 

Co÷rdinator Hetty de Bruin van Tegen Haar Wil hoopt dat de film bijdraagt aan de bekendheid van de anonieme hulpdienst, vooral bij deze jonge doelgroep: "Om alle meldingen, waaronder een toenemend aantal van jonge meisjes, te kunnen verwerken, zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ervaringsdeskundigen zijn zeer welkom, maar het is wel belangrijk dat zij hun eigen ervaringen zodanig verwerkt hebben dat zij dit werk aankunnen.ö Belangstellenden kunnen contact opnemen via e-mail: tegen.haar.wil@swwh.nl.


 
 
Symposium: De grens tussen dader- en slachtofferschap bij georganiseerd misbruik.
 
In Zwolle wordt 24 november 2017 het bovenstaand symposium georganiseerd.
Op het programma staan diverse lezingen en workshops.
Op deze dag ook de premiŔre van de documentaire "Ritueel misbruik in Nederland".
De sprekers hebben achtergronden in de diverse sectoren van de hulpverlening, psychiatrie, onderzoek en mensenhandel.

Voor verdere info, zie de knop hiernaast: Symposium Zwolle 24 november 2017
 
 
Jaarverslag 2016
Voor het jaarverslag van 2016 kun je hier het jaarverslag openen.                   

 
 
 
 
 
 
Jaarverslag 2015
Voor het jaarverslag van 2015 kun je hier de pdf openen. Jaarverslag 2015 voorpagina


 
 
 
 
 
 

 
Interview 
Op 24 mei 2014 verscheen in de zaterdageditiie van het Dagblad van het Noorden een artikel over Tegen Haar Wil. Over heet ontstaan van THW, de visie en waar we mee te maken krijgen. Het artikel is aan de hand van een interview geschreven door Rosa Timmer.
 


Fondsen
In 2013 hebben wij financiŰle steun ontvangen van de Stichting Noorderberk, de Stichting Madurodam en het Boeketfonds. Van deze giften hebben wij PR-materiaal aangeschaft in de vorm van Lipbalsem (om op middelbare scholen te verspreiden) en winkelwagenmuntjes met opdruk. Het resterende bedrag hebben we gebruikt om de herdruk van onze Jongerenfolder te financieren. Zonder deze geweldige bijdragen hadden wij al deze PR-uitingen niet kunnen bekostigen!


Presentatie van het boek 'Over leven na geweld'

co÷rdinator
Op 27 oktober 2011 vond in Nieuwspoort in Den Haag de presentatie plaats van het boek Over leven na geweld. In dit boek, geschreven in opdracht van Tegen Haar Wil, vertellen 12 slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld over de diepe sporen die dit geweld achter laat. Het unieke van dit boek is dat er zowel vrouwen als mannen aan het woord komen. De 12 verhalen beschrijven heel uiteenlopende vormen van geweld, zoals zwangerschap door misbruik, ritueel misbruik, incest etc.
De verhalen zijn op zeer persoonlijke wijze opgetekend door de auteur Kees Opmeer.


 
 
 
 
 
 
 
 
Iteke Weeda, emeritus hoogleraar emancipatievraagstukken, is ge´nterviewd over het vraagstuk waar geweld tegen vrouwen vandaan komt en hoe we een weg kunnen vinden naar een geweldloze samenleving.

  
 
 
De uitreiking van het eerste boek werd verricht door de heer Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Op een warme en betrokken manier vertelde deze oud-politieman dat dit boek een stem geeft aan alle slachtoffers van geweld.
 

 

Over leven na geweld. Slachtoffers vertellen hun verhaal. 
Uitgeverij Van Gorcum. ISBN 978 90 232 4802 6.
Prijs: € 19,95.

  


Tegen Haar Wil
(0592) 34 74 44
E info@tegenhaarwil.nl
Privacy Statement
Disclaimer

© 2017 Tegen Haar Wil