Hier bent u: Nieuws

Nieuws

Symposium: Therapeutische mogelijkheden en onmogelijkheden bij (doorgaand) georganiseerd misbruik

 
Grand Hotel Wientjes Zwolle 24 november 2018

 

Bij aanvang van therapie bij georganiseerd misbruik is er soms nog sprake van doorgaand misbruik, zodat er binnen de (veelal dissociatieve) persoonlijkheidsstructuur van de cliënten nog delen zijn die gevangen zitten in de manipulaties van destructieve groepen. We hebben het hierbij over slachtoffers van geritualiseerd geweld, mensenhandel, kinderprostitutie en bijvoorbeeld loverboyproblematiek. Ook in een latere fase van behandeling kan soms blijken dat het misbruik niet is gestopt.


In de ochtend zijn er lezingen door Christel Kraaij van traumacentrum Altrecht: "Cliënten en georganiseerd misbruik, dilemma’s binnen psychotherapie” en Marian Tankink: "Verklaringen of aangiften bij de politie: verwarrend en frustrerend voor alle partijen.

In de middag heeft u twee keuzes uit een vijftal workshops:
- Psychotherapie bij doorgaand georganiseerd misbruik – wat werkt?
- Een eerste kennismaking met TGG (Transgenerationeel Georganiseerd Geweld). Voor mensen die geconfronteerd worden met TGG en daar algemene informatie over willen; en er is veel ruimte voor vragen
- Wat helpend was of juist minder helpend binnen een therapietraject bij doorgaand misbruik
- Een nieuwe (werk)definitie voor SRA, (geen Sadistic Ritual Abuse meer), maar een verschuiving naar TGG, Transgenerationeel Georganiseerd Geweld
- De laatste versie van onze documentaire, ‘Niets is wat het lijkt’. Ook slachtofferschap bij kinderprostitutie; een getuigenis en open gesprek met overlevenden van georganiseerd geweld en deskundigen uit het veld

Klik hier voor verdere informatie en aanmelden


 

Interview coördinator Tegen Haar Wil in Drentse huis-aan-huisbladen: 

"Er wordt geluisterd naar hun verhaal".

2 januari 2018
 
Begin deze maand is in alle Drentse huis-aan-huis bladen een artikel verschenen over het doel en de werkwijze van de telefonische hulpdienst Tegen Haar Wil. In gesprek met de coördinator Hetty de Bruin komt duidelijk naar voren dat deze hulpdienst, met respect en aandacht luistert naar het verhaal van vrouwen en meisjes, die slachtoffer geworden zijn, (of nog zijn) van huiselijk geweld, seksueel misbruik en/of stalking. En vervolgens met de belster in gesprek gaat, hoe nu verder. Ook doet ze een oproep voor nieuwe vrijwilligsters.
Met de knop hieronder kunt u het hele interview lezen.
 
Tekst interview
   

Hulpdienst Tegen Haar Wil publiceert animatiefilm
voor jonge meisjes

 
1 november 2017

Tegen Haar Wil (THW), de telefonische hulpdienst in Drenthe voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn of zijn geweest van seksueel geweld, stalking en/of huiselijk geweld, heeft een animatiefilm laten maken. De film is bedoeld voor meisjes in de laatste jaren van de basisschool en de eerste jaren van de middelbare school. Doel van de film is jonge meisjes die te maken hebben met geweld in hun leven te informeren over Tegen Haar Wil, de hulpdienst waarbij zij anoniem hulp kunnen krijgen.In de korte animatiefilm zien we een meisje dat leeft in een gewelddadige omgeving met haar vader. Zij is op zoek naar hulp.

Voor het maken van de animatiefilm heeft Rotaryclub Hoogeveen de Wolden door middel van een fundraise maar liefst €2500 ingezameld.

 

 De animatiefilm is te bekijken op de nieuwe Facebookpagina van Tegen Haar Wil: https://www.facebook.com/tegenhaarwil of klik op Filmpjes in het menu (links op het scherm!).

 Coördinator Hetty de Bruin van Tegen Haar Wil hoopt dat de film bijdraagt aan de bekendheid van de anonieme hulpdienst, vooral bij deze jonge doelgroep.

Om alle meldingen, waaronder een toenemend aantal van jonge meisjes, te kunnen verwerken, zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ervaringsdeskundigen zijn zeer welkom, maar het is wel belangrijk dat zij hun eigen ervaringen zodanig verwerkt hebben dat zij dit werk aankunnen.” Belangstellenden kunnen contact opnemen via e-mail: tegen.haar.wil@swwh.nl.


 
 
Symposium: De grens tussen dader- en slachtofferschap bij georganiseerd misbruik.
 
In Zwolle wordt 24 november 2017 het bovenstaand symposium georganiseerd.
Op het programma staan diverse lezingen en workshops.
Op deze dag ook de première van de documentaire "Ritueel misbruik in Nederland".
De sprekers hebben achtergronden in de diverse sectoren van de hulpverlening, psychiatrie, onderzoek en mensenhandel.

Voor verdere info, zie de knop hiernaast: Symposium Zwolle 24 november 2017
 
Jaarverslag 2017
Voor het jaarverslag van 2017 kun je hier het jaarverslag openen.
 
 
 
Jaarverslag 2016
Voor het jaarverslag van 2016 kun je hier het jaarverslag openen.                   

 
 
 
 
 
 
Jaarverslag 2015
Voor het jaarverslag van 2015 kun je hier de pdf openen. Jaarverslag 2015 voorpagina


 
 
 
 
 
 

 
Interview 
Op 24 mei 2014 verscheen in de zaterdageditiie van het Dagblad van het Noorden een artikel over Tegen Haar Wil. Over heet ontstaan van THW, de visie en waar we mee te maken krijgen. Het artikel is aan de hand van een interview geschreven door Rosa Timmer.
 


Fondsen
In 2013 hebben wij financiële steun ontvangen van de Stichting Noorderberk, de Stichting Madurodam en het Boeketfonds. Van deze giften hebben wij PR-materiaal aangeschaft in de vorm van Lipbalsem (om op middelbare scholen te verspreiden) en winkelwagenmuntjes met opdruk. Het resterende bedrag hebben we gebruikt om de herdruk van onze Jongerenfolder te financieren. Zonder deze geweldige bijdragen hadden wij al deze PR-uitingen niet kunnen bekostigen!


Presentatie van het boek 'Over leven na geweld'

coördinator
Op 27 oktober 2011 vond in Nieuwspoort in Den Haag de presentatie plaats van het boek Over leven na geweld. In dit boek, geschreven in opdracht van Tegen Haar Wil, vertellen 12 slachtoffers van seksueel en huiselijk geweld over de diepe sporen die dit geweld achter laat. Het unieke van dit boek is dat er zowel vrouwen als mannen aan het woord komen. De 12 verhalen beschrijven heel uiteenlopende vormen van geweld, zoals zwangerschap door misbruik, ritueel misbruik, incest etc.
De verhalen zijn op zeer persoonlijke wijze opgetekend door de auteur Kees Opmeer.


 
 
 
 
 
 
 
 
Iteke Weeda, emeritus hoogleraar emancipatievraagstukken, is geïnterviewd over het vraagstuk waar geweld tegen vrouwen vandaan komt en hoe we een weg kunnen vinden naar een geweldloze samenleving.

  
 
 
De uitreiking van het eerste boek werd verricht door de heer Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Op een warme en betrokken manier vertelde deze oud-politieman dat dit boek een stem geeft aan alle slachtoffers van geweld.
 

 

Over leven na geweld. Slachtoffers vertellen hun verhaal. 
Uitgeverij Van Gorcum. ISBN 978 90 232 4802 6.
Prijs: € 19,95.

  


Tegen Haar Wil
(0592) 34 74 44
E info@tegenhaarwil.nl
Privacy Statement
Disclaimer

© 2019 Tegen Haar Wil